- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kotleta (syrová bez kosti) | 600 |
Sůl | 2 |
Hořčice plnotučná průměr | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Voda | 100 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 400 |
Hrášek sterilovaný průměr | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 11869 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 89,
Sacharidy (g): 337,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1978 kJ
Bílkoviny (g): 26.7, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 56.2, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
6 libových vepřových kotlet bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme, každou lehce pomažeme hořčicí a poprášíme moukou. Takto připravené kotlety opečeme zprudka na másle, podlijeme mírně vodou, posypeme kmínem a pomalu dusíme do měkka, přidáme sterilovaný hrášek a ještě cca 2 minuty vaříme. Příloha je uvařená rýže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.