- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno červené | 50 |
Maggi Bujón extra silný (hotový výrobek) | 4 |
Sójová omáčka | 4 |
Olej slunečnicový | 7 |
Špek | 10 |
Cibule | 66 |
Kančí kýta (syrová) | 140 |
Dochucovadla:
divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list, tymián), sůl, pepř,chilli
Energetická hodnota celkem: 1486 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso z divočáka nakrájíme na kousky a naložíme do červeného vína tak, aby bylo úplně ponořené. Necháme naložené 2 dny v lednici. Slaninu nakrájíme na kostky a necháme na rozpálené pánvičce opéct, pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmažíme. Maso scedíme a necháme okapat. Do "papiňáku nalejeme trochu oleje. Na rozpálený oheň dáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Maso si pustí šťávu, vaříme jej v té šťávě dokud se nevyvaří. Pak přidáme cibulku se slaninou a směs koření a promícháme. Zalijeme vroucí vodou cca 1 l, přidáme 3 větvičky tymiánu. Papiňák uzavřeme a vaříme cca 1 hodinu. Po změknutí masa přídáme 2 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce maggi, chilli, červené víno a necháme přejít varem. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.