- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Banán | 75 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 20 |
Tvaroh odtučněný průměr | 20 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
skořice, špetka jedlé sody
Energetická hodnota celkem: 719 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Banánové lívance jsou vynikající varianta teplé snídaně. Takže, pokud máte doma zralejší banány, s chutí do toho! Na jednu porci budeme potřebovat: - 1 zralejší banán - 1 vejce - trochu mléka - lžíci odtučněného tvarohu - špetku skořice - špetku jedlé sody Banán rozmačkáme a smícháme se zbylými surovinami. Lívanečky smažíme na suché pánvi. Případně můžeme pro chuť přidat kousek kvalitního másla. Podáváme ještě teplé. Já si k nim ráda dávám ještě trochu tvarohu, do něhož si lívance namáčím. Také přidávám pár oříšků, případně sušené ovoce. Záleží na chuti každého. Lívance je možné též zadělat z neochuceného kefíru namísto mléka a tvarohu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.