- Autor: JANKOT
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 5 |
Koření průměr (bez soli) | 5 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 275 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Ovesné vločky jemné Emco | 50 |
Krůta s kůží průměr (syrová bez kostí) | 500 |
Dochucovadla:
Směs koření na Mletá masa bez soli - Vitana, nebo podle chutí česnek, aj.
Energetická hodnota celkem: 6419 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1284 kJ
Bílkoviny (g): 29.6, Tuky (g): 16.6, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Vložíme krůtí mleté maso do mísy, přidáme vločky, koření, vejce zamícháme a necháme odležet. Mezitím si uvaříme vajíčka na tvrdo. Maso rozdělíme a přiměřeně podle toho kolik vajíček máme a pak oloupaná vařená vajíčka obalíme masem. Na vymaštěný pekáč je vyrovnáme podlijeme vodou cca 150ml podle velikosti pekáče a dáme péct v troubě při 220 cca 30-45 minut, podle druhu trouby. Jako přílohu brambory nebo zeleninový salát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.