- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 400 |
Švestková povidla | 80 |
Mák | 40 |
Energetická hodnota celkem: 7561 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 630 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 24.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky smícháme s mákem (lépe se hodí pomletý mák) a povidly. Pokud jsou povidla moc tuhá, krátce je zahřejeme, aby povolila a lépe se s nimi pracovalo. Ze směsi tvoříme rukou malé hrudky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C cca 15 minut, během pečení občas promícháme a kontrolujeme, aby se müsli nespálilo. Upečené müsli vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.