- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špagety celozrnné REJ (v suchém stavu) | 160 |
Mrkev | 600 |
Rajčatové pyré | 100 |
Cibule | 120 |
Česnek | 20 |
Olej řepkový | 12 |
Ricotta | 120 |
Víno bílé suché | 120 |
Pistácie (nesolené) | 25 |
Parmezán 32% | 20 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
rozmarýn, bobkový list, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 6085 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2028 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 68.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 18.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme dle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.