- Autor: froda
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 5 |
Eidam 30% | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Cibulka jarní | 100 |
Šunka schwarzwaldská | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Brambory (syrové) | 400 |
Dochucovadla:
pepř, muškátový ořech
Energetická hodnota celkem: 5491 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2746 kJ
Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Uvaříme v páře. Kuřecí maso a šunku nakrájíme na nudličky, jarní cibulku na kolečka, opepříme a nastrouháme muškátový ořech dle chuti a na pánvi na oleji osmažíme až je kuřecí maso měkké. Do hotového zamícháme utřený česnek. Zapékací misku lehce vytřeme olejem, naskládáme plátky brambor, i po stěnách a do vzniklé mističky rozprostřeme orestované maso s cibulkou. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Dáme zapéci do trouby na 200st. asi na15-20 min. až sýr zezlátne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.