TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mexický hovězí guláš s černými fazolemi a kukuřicí

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 100
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín, chilli, sladká paprika, čerstvý koriandr

Energetická hodnota celkem: 8137 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 207, SAFA (g): 15, Cukry (g): 67, Vláknina (g): 57, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1627 kJ

Bílkoviny (g): 30.6, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 41.4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 11.4, Sůl (g): 1.4

Postup přípravy

Fazole si den předem namočíme a poté uvaříme v nové vodě doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a necháme opéct na oleji dozlatova. Přidáme rozdrcený česnek, římský kmín a na kostky nakrájené maso. Vše na cibulce opečeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou, sušeným chilli, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka (cca 60 min). Těsně před dokončením přidáme k masu uvařené fazole, konzervovanou nebo mraženou kukuřici a nakrájenou papriku, necháme ještě 10 minut provařit. Dochutíme limetkou, čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 02. 2021 18:18
Tak to vypadá moc dobře :-)
Vyzkouším, ale nemůžu manželovi říct, že jí guláš. Ten chce jen s knedlíkem nebo chlebem, ale určitě mu bude chutnat :-)

Naši partneři