- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kukuřice sterilovaná průměr | 140 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 500 |
Sůl | 5 |
Cibulka jarní | 100 |
Fazole černé (v suchém stavu) | 150 |
Paprika červená | 400 |
Mrkev | 250 |
Česnek | 40 |
Olej řepkový | 20 |
Cibule | 400 |
Dochucovadla:
římský kmín, chilli, sladká paprika, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 8137 kJ
Bílkoviny (g): 153,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 207,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 57,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1627 kJ
Bílkoviny (g): 30.6, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 41.4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 11.4, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Fazole si den předem namočíme a poté uvaříme v nové vodě doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a necháme opéct na oleji dozlatova. Přidáme rozdrcený česnek, římský kmín a na kostky nakrájené maso. Vše na cibulce opečeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou, sušeným chilli, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka (cca 60 min). Těsně před dokončením přidáme k masu uvařené fazole, konzervovanou nebo mraženou kukuřici a nakrájenou papriku, necháme ještě 10 minut provařit. Dochutíme limetkou, čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Vyzkouším, ale nemůžu manželovi říct, že jí guláš. Ten chce jen s knedlíkem nebo chlebem, ale určitě mu bude chutnat :-)