- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 5.00
hmotnost hotových koulí 835 g, 1 koule cca 80 g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Petržel - nať | 10 |
Vločky ovesné | 50 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 120 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 500 |
Dochucovadla:
bílý pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4631 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 926 kJ
Bílkoviny (g): 24.6, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 11.4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Hovězí maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku, vejce, jemné ovesné vločky, osolíme a opepříme (bílým pepřem). Vše důkladně promícháme a tvarujeme koule. Pečeme na plechu nebo v pekáči, do kterého můžeme přidat i nakrájenou mrkev a cibuli nebo další zeleninu. Podlijeme trochou vody a pečeme přiklopené na 170 stupňů cca 40-50 minut (dle velikosti koulí). Masové koule podáváme například s bramborovou kaší a upečenou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.