- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 330 |
Mrkev | 110 |
Cibule | 110 |
Dione Zeleninová směs s kukuřicí mražená | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže pečená (solená) | 300 |
Olej řepkový | 50 |
Ementál 45% | 120 |
Dochucovadla:
Sůl, kurkuma, petrželka.
Energetická hodnota celkem: 11542 kJ
Bílkoviny (g): 189,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 291,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2308 kJ
Bílkoviny (g): 37.8, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 58.2, SAFA (g): 6, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ve větším hrnci si uvaříme bulgur podle návodu. Na začátku varu můžeme přidat kurkumu, bulgur bude hezky žlutý. Na cibulce si opečeme mrkev. Mezitím si uvaříme kuře v páře. Když použijeme upečené kuře z předchozího dne, bude ve směsi maso šťavnatější. Pokrájíme a přidáme k uvařenému bulguru. Přidáme opečenou mrkev a rozmraženou zeleninu. Před podáváním posypeme sýrem a můžeme dozdobit petrželkou. Hmotnost celého pokrmu: 2000 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.