TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninová čočka na kyselo s vejcem

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, bobkový list, paprika mletá

Energetická hodnota celkem: 11826 kJ

Bílkoviny (g): 180, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 388, SAFA (g): 13, Cukry (g): 59, Vláknina (g): 115, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1971 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 64.7, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 19.2, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Čočku si předem namočíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme do zlatova na oleji, přidáme drcený kmín, mletou papriku, bobkový list a ještě krátce orestujeme. Přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev a celer, propláchnutou čočku, zalijeme vodou (nebo vývarem) a vaříme, dokud není čočka měkká. Před koncem vaření přidáme rozemleté ovesné vločky (nebo lze použít i klasickou mouku), které čočku zahustí. Na závěr dochutíme solí a octem. Necháme odležet a podáváme ideálně druhý den s volským okem nebo vařeným vejcem. Hmotnost hotové zeleninové čočky (bez vajec) 2630 g, en. hodnota zeleninové čočky (bez vajec) na 100 g = 380 kJ

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři