- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Olej řepkový | 10 |
Parmezán 32% | 30 |
Špenát | 500 |
Ricotta | 200 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Krupice pšeničná jemná | 100 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Brambory vařené (solené) | 500 |
Česnek medvědí | 100 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 10239 kJ
Bílkoviny (g): 220,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 249,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2048 kJ
Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 5.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby přidáme více mouky nebo krupice. Těsto na vále dopracujeme a rozválíme na tenké válečky. Ty poté rozkrájíme na cca centimetrové kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 1 minutu a vyjmeme do studené vody, abychom zastavili vaření. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájené krůtí prso, které jsme předem osolili a opepřili, a orestujeme. Poté přidáme pokrájený medvědí česnek a čerstvý špenát, chvilku orestujeme (necháme zavadnout) a přidáme na prohřátí hotové noky. Dochutíme solí a drceným barevným pepřem. Před podáváním vmícháme ricottu a posypeme parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.