TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hovězí stroganoff se zeleninou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 3487 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 14, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1162 kJ

Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na troše oleje, když je maso opečené, z pánve ho vyndáme. Do stejné pánve dáme na větší kousky nakrájené žampiony, papriku a cibulku a orestujeme. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a lžičku hořčice, ještě lehce opečeme, podlijeme (vodou nebo vývarem) a dusíme cca 5-8 minut, aby zelenina změkla. Do pánve přidáme opečené maso, na kostky nakrájenou kyselou okurku a prohřejeme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s rýží. Hmotnost hotové směsi cca 950 g (100 g = 370 kJ).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři