- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 12% | 80 |
Olej řepkový | 15 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 250 |
Žampiony | 250 |
Rajský protlak | 30 |
Hořčice dijonská | 10 |
Cibule | 100 |
Paprika červená | 300 |
Sůl | 4 |
Okurky sterilované průměr | 80 |
Citronová šťáva | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 3487 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1162 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na troše oleje, když je maso opečené, z pánve ho vyndáme. Do stejné pánve dáme na větší kousky nakrájené žampiony, papriku a cibulku a orestujeme. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a lžičku hořčice, ještě lehce opečeme, podlijeme (vodou nebo vývarem) a dusíme cca 5-8 minut, aby zelenina změkla. Do pánve přidáme opečené maso, na kostky nakrájenou kyselou okurku a prohřejeme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s rýží. Hmotnost hotové směsi cca 950 g (100 g = 370 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.