- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 15 |
Rajčatové pyré | 400 |
Kapr (syrový) | 600 |
Cibule | 120 |
Paprika červená | 200 |
Česnek | 12 |
Zázvor | 15 |
Hrášek mražený | 200 |
Mrkev | 200 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
koření masala (pokud tuto směs nemáme, tak lze nahradit paprikou, chilli, římským kmínem, skořicí a koriandrem)
Energetická hodnota celkem: 5814 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1454 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky, osmahneme na troše řepkového oleje. Po chvíli přidáme i nadrobno nakrájený zázvor a česnek a na kostky nakrájenou papriku. Chvíli opékáme, osolíme a přidáme koření masala (pokud tuto směs nemáme, tak lze nahradit paprikou, chilli, římským kmínem, skořicí a koriandrem). Přidáme i rajčatové pyré a v případě potřeby podlijeme trochou vývaru nebo vody. Do připravené zeleninové směsi vložíme na kostky nakrájeného kapra, přiklopíme a dusíme cca 20 minut. Na závěr přidáme hrášek a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme solí, kořením a citronovou šťávou. Před podáváním můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany a čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podáváme s celozrnnými plackami nebo rýží. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g, EH na 100 g = cca 300 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.