- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 600 |
Celer bulva | 180 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 90 |
Olej řepkový | 30 |
Rýže jasmínová (v suchém stavu) | 250 |
Hellmann´s Gurmánská hořčice | 15 |
Dochucovadla:
Pepř, sůl, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8867 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2217 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso mírně osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a krátce zprudka opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Podlejeme cca 200 ml vody a dáme do trouby. Na cibulce orestujeme pokrájenou mrkev a celer a necháme dusit, dokud nezměknou. Pak zeleninovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, průběžné přidáváme vodu, dokud nemá pyré preferovanou konzistenci (nakonec můžeme přidat i výpek z hotového masa). Podáváme s rýží. Hmotnost hotového pokrmu: 2240 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.