TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Špalda s pečenou dýní a halloumi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Halloumi50
Sůl0.5
Špalda50
Rukola25
Rajčata cherry100
Olej řepkový5
Dýně průměr200

Dochucovadla:

rozmarýn, tymián, chilli

Energetická hodnota celkem: 2033 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 9, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Špaldu si předem namočíme a uvaříme doměkka. Dýni nakrájíme na menší kousky (hokkaido nemusíme loupat), osolíme a ochutíme oblíbeným kořením (například rozmarýn, tymián, případně i chilli), zakápneme olejem, dáme na plech a upečeme při 180 stupních doměkka. Po cca 15 minutách přidáme k dýni i pokrájený sýr halloumi a překrojená cherry rajčata a necháme pod grilem zapéct. Upečenou zeleninu a sýr promícháme s uvařenou špaldou, přidáme rukolu a dle potřeby dochutíme. Lze podávat teplé i studené.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři