- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Halloumi | 50 |
Sůl | 0.5 |
Špalda | 50 |
Rukola | 25 |
Rajčata cherry | 100 |
Olej řepkový | 5 |
Dýně průměr | 200 |
Dochucovadla:
rozmarýn, tymián, chilli
Energetická hodnota celkem: 2033 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Špaldu si předem namočíme a uvaříme doměkka. Dýni nakrájíme na menší kousky (hokkaido nemusíme loupat), osolíme a ochutíme oblíbeným kořením (například rozmarýn, tymián, případně i chilli), zakápneme olejem, dáme na plech a upečeme při 180 stupních doměkka. Po cca 15 minutách přidáme k dýni i pokrájený sýr halloumi a překrojená cherry rajčata a necháme pod grilem zapéct. Upečenou zeleninu a sýr promícháme s uvařenou špaldou, přidáme rukolu a dle potřeby dochutíme. Lze podávat teplé i studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.