TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bramborové noky s žitnou moukou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 5109 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 220, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1022 kJ

Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby přidáme více mouky nebo krupice. Těsto na vále dopracujeme a rozválíme na tenké válečky. Ty poté rozkrájíme na cca centimetrové kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 1 minutu a vyjmeme do studené vody, abychom zastavili vaření.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři