- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Krupice pšeničná hrubá | 100 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Brambory vařené (solené) | 500 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 5109 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 220,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1022 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby přidáme více mouky nebo krupice. Těsto na vále dopracujeme a rozválíme na tenké válečky. Ty poté rozkrájíme na cca centimetrové kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 1 minutu a vyjmeme do studené vody, abychom zastavili vaření.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.