- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory pozdní | 600 |
Česnek | 15 |
Špenát sekaný mražený | 800 |
Krupice pšeničná jemná | 60 |
Olej řepkový | 12 |
Strouhanka průměr | 60 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Smetana na vaření 10% | 30 |
Mouka pšeničná hrubá | 30 |
Uzená kýta | 400 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
česnek
Energetická hodnota celkem: 8320 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 2080 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 56.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme mouku, krupičku, dvě menší vejce a sůl, vypracujeme v pevné a hladké těsto, v případě potřeby přidáme více mouky. Z těsta tvarujeme vyšší placičky, které poté obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Takto připravené placky vyskládáme na plech s pečícím papírem, postříkáme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut. Připravíme si špenát. Na troše oleje opečeme česnek, přidáme mražený špenát a necháme prohřát. Na závěr přidáme trochu smetany nebo mléka na zjemnění a dosolíme. Podáváme s libovým uzeným masem - nakrájíme ho na plátky nebo na kostičky a prohřejeme na pánvi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.