- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (solené) | 600 |
Brambory (syrové) | 400 |
Mouka pšeničná celozrnná | 80 |
Krupice pšeničná jemná | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej řepkový | 12 |
Petržel - nať | 15 |
Dochucovadla:
sůl, petželka
Energetická hodnota celkem: 6208 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 776 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Část brambor si den předem uvaříme. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme, přidáme i najemno nastrouhané uvařené oloupané brambory. Přidáme mouku, krupičku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a vypracujeme v hladké, ale tekutější těsto. Dle potřeby zahustíme moukou. Z těsta tvarujeme placky přímo na pánvi a opékáme z každé strany na mírném plameni na troše řepkového oleje. Podáváme jako přílohu k masu nebo doplníme jiným zdrojem bílkovin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.