TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Tvarohový borůvkový koláč ze zbylého mazance

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 4979 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 11, Cukry (g): 71, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 498 kJ

Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Mazanec nebo vánočku nakrájíme na plátky a poklademe jimi vymazaný a vysypaný pekáček. Tvaroh vyšleháme s vejcem a bílkem, přidáme trochu cukru a pudinkový vanilkový prášek. Dle chuti můžeme přidat vanilku nebo citronovou kůru, případně i trochu rumu. Připravenou tvarohovou náplň nalijeme do připraveného pekáčku na mazanec (nebo vánočku). Na tvarohovou vrstvu nasypeme borůvky (lze použít i jiné čerstvé nebo mražené ovoce). Na závěr posypeme mandlovými plátky a pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotového koláče 640 g. Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři