- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Tvaroh odtučněný průměr | 300 |
Puding průměr (prášek) | 10 |
Mazanec | 150 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Borůvky | 100 |
Bílek (syrový) | 35 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4979 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 498 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Mazanec nebo vánočku nakrájíme na plátky a poklademe jimi vymazaný a vysypaný pekáček. Tvaroh vyšleháme s vejcem a bílkem, přidáme trochu cukru a pudinkový vanilkový prášek. Dle chuti můžeme přidat vanilku nebo citronovou kůru, případně i trochu rumu. Připravenou tvarohovou náplň nalijeme do připraveného pekáčku na mazanec (nebo vánočku). Na tvarohovou vrstvu nasypeme borůvky (lze použít i jiné čerstvé nebo mražené ovoce). Na závěr posypeme mandlovými plátky a pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotového koláče 640 g. Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.