- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Hmotnost hotového pokrmu cca 1400 g, EH na 100 g 310 kJ
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí vývar (čistý) | 400 |
Česnek | 12 |
Paprika červená | 600 |
Cibule | 400 |
Olej řepkový | 20 |
Ledvinky hovězí (syrové) | 400 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 4278 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1070 kJ
Bílkoviny (g): 19.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na větší kostky a orestujeme do hněda na oleji. Poté přidáme česnek, bobkový list a drcený pepř a ještě chvíli orestujeme. Na závěr restování přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené ledvinky, které krátce opečeme, aby se zatáhly (ledvinky je dobré předem namočit do mléka, abychom se zbavili zápachu). Podlijeme vývarem (nebo vodou), přidáme na kostky nakrájenou papriku a dusíme do měkka (cca 20 min). Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.