- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 5.00
Hmotnost hotové kaše cca 800 g, EH na 100 g 420 kJ
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 500 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 75 |
Pórek | 150 |
Máslo čerstvé nesolené | 12 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 3357 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 145,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme, zalijeme vodou a také uvaříme doměkka. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo oleje a orestujeme nadrobno nakrájený pórek. Přidáme uvařené brambory, které rozšťoucháme, přidáme uvařené kroupy a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a majoránkou. Podáváme jako přílohu například k pečenému masu a doplníme zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.