- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát listový mražený | 400 |
Bramborové špecle | 330 |
Ementál 45% | 50 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 75 |
Cibule | 110 |
Olej olivový | 25 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, sušený česnek
Energetická hodnota celkem: 4952 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 15.7, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji si necháme zezlátnout cibulku, ke které pak přidáme špenát. Ochutíme, povaříme, pro zjemnění můžeme přidat mléko nebo smetanu. Uvaříme špecle, které následně smícháme se špenátem. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem. Hmotnost celého pokrmu: 860 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.