- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 600 |
Celer bulva | 200 |
Cibule | 200 |
Česnek | 20 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 100 |
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 50 |
Mrkev | 300 |
Olej řepkový | 10 |
Sójové boby (v suchém stavu) | 100 |
Sůl | 3 |
Vývar zeleninový | 1000 |
Dochucovadla:
pepř, paprika, kmín
Energetická hodnota celkem: 7337 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 266,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 67,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1467 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 53.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 13.4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Sójové boby a fazole předem namočíme a uvaříme každé zvlášť v nové vodě doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do zlatohněda, přidáme červenou papriku, kmín, nasekaný česnek, sůl a pepř. Chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme na větší kousky nakrájené brambory, mrkev a celer a vaříme doměkka. Těsně předtím, než je guláš hotový, přidáme nadrolený chléb, uvařené fazole a sójové boby a prohřejeme, dochutíme solí. Necháme uležet ideálně do druhého dne a podáváme, můžeme posypat nasekanou petrželkou. Hmotnost hotového pokrmu 2675 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.