TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jehněčí kleftiko s brambory a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

tymián, bobkový list, pepř

Energetická hodnota celkem: 8042 kJ

Bílkoviny (g): 128, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 205, SAFA (g): 29, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2011 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Maso si očistíme a nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu – smícháme citronovou šťávu, bílé víno, tymián (nebo oregano) a bobkový list, lehce osolíme a opepříme, přidáme i na plátky nakrájený česnek. Maso naložíme do připravené marinády a necháme v lednici několik hodin odležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky nebo také na kolečka. Rajčata necháme v kuse, nebo překrojíme napůl. Připravíme si čtverec pečicího papíru dostatečné velikosti, aby se nám podařilo vše zabalit. Na papír dáme brambory, můžeme lehce osolit a okořenit tymiánem. Přidáme i zeleninu a maso a zalijeme trochou marinády. Na závěr přidáme i na kostičky nakrájený sýr. Vše zabalíme do balíčku a svážeme provázkem. Pečeme při 160 stupních cca 90-120 minut. Hmotnost hotového pokrmu 1310 g, hmotnost jedné porce 330 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři