- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 100 |
Sůl | 2 |
Rajčata cherry | 200 |
Olej olivový | 12 |
Mrkev | 500 |
Jehněčí kýta (syrová) | 400 |
Feta | 120 |
Česnek | 30 |
Citronová šťáva | 20 |
Cibule | 160 |
Brambory (syrové) | 720 |
Dochucovadla:
tymián, bobkový list, pepř
Energetická hodnota celkem: 8042 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2011 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Maso si očistíme a nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu – smícháme citronovou šťávu, bílé víno, tymián (nebo oregano) a bobkový list, lehce osolíme a opepříme, přidáme i na plátky nakrájený česnek. Maso naložíme do připravené marinády a necháme v lednici několik hodin odležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky nebo také na kolečka. Rajčata necháme v kuse, nebo překrojíme napůl. Připravíme si čtverec pečicího papíru dostatečné velikosti, aby se nám podařilo vše zabalit. Na papír dáme brambory, můžeme lehce osolit a okořenit tymiánem. Přidáme i zeleninu a maso a zalijeme trochou marinády. Na závěr přidáme i na kostičky nakrájený sýr. Vše zabalíme do balíčku a svážeme provázkem. Pečeme při 160 stupních cca 90-120 minut. Hmotnost hotového pokrmu 1310 g, hmotnost jedné porce 330 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.