TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vegan makový jáhelník

Zpět
  • Autor: Petrazlamal
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9972 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 314, SAFA (g): 31, Cukry (g): 100, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1247 kJ

Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jáhly uvaříme ve vodě se špetkou soli v poměru 1:4. Vaříme 20 minut, poté odstavíme a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Do uvařených jáhel vmícháme namletý mák, skořici, med, olej, protein a rozinky. Lněné semínko si pomeleme, přidáme k němu vodu v poměru 1 lžíce lněného semínka a 3 lžíce vody. Necháme chvíli nabobtnat a přidáme do těsta. Promícháme. Těsto vlijeme do zapékací formy a po povrchu rozprostřeme jahody. Pečeme na 180 °C 30-45minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři