- Autor: Petrazlamal
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Rozinky | 90 |
Med | 50 |
Mák | 100 |
Lněné semínko | 30 |
Sůl | 1 |
Jahody | 80 |
Raw organic protein vanilla | 40 |
Tuk kokosový | 25 |
Skořice | 5 |
Energetická hodnota celkem: 9972 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 314,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 100,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1247 kJ
Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Jáhly uvaříme ve vodě se špetkou soli v poměru 1:4. Vaříme 20 minut, poté odstavíme a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Do uvařených jáhel vmícháme namletý mák, skořici, med, olej, protein a rozinky. Lněné semínko si pomeleme, přidáme k němu vodu v poměru 1 lžíce lněného semínka a 3 lžíce vody. Necháme chvíli nabobtnat a přidáme do těsta. Promícháme. Těsto vlijeme do zapékací formy a po povrchu rozprostřeme jahody. Pečeme na 180 °C 30-45minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.