- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Džem průměr | 80 |
Maliny | 50 |
Tvaroh jemný bezlaktózový (Meggle) | 140 |
Čekankový sirup | 10 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 230 |
Olej řepkový | 30 |
Sůl | 1.5 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 6689 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 334 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 11.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jogurt smícháme s olejem a vejcem, přidáme špetku soli a čekankový sirup. Postupně zapracujeme mouku, aby nám vzniklo nelepivé těsto (v případě potřeby přidáme mouku nebo naopak jogurt na zředění). Těsto zabalíme do folie a necháme chvíli odpočinout. Těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverečky (cca 5x5 cm nebo větší). Na každý čtvereček dám lžičku tvarohu (tvaroh můžeme ochutit vanilkou, lepší je použít méně tekutý tvaroh, aby nevytekl), malou lžičku malinového džemu a na kousky nakrájené maliny. Rohy křížem ohneme a zabalíme do šátečků (okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se nám dobře slepily). Celé šátečky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při 170 stupních cca 15-20 minut. Pokud by nám šátečky připadaly málo sladké, můžeme před podáváním lehce pocukrovat. Do náplně lze místo tvarohu použít i cottage nebo například hustší vanilkový pudink. Hmotnost hotového pokrmu 620 g, celkem z ingrediencí připravíte cca 20 malých šátečků. EH na 100 g = 1080 kJ, 1 malý šáteček = 330 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.