- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žloutek (syrový) | 40 |
Rohlík grahamový průměr | 80 |
Mrkev | 120 |
Mouka pšeničná celozrnná | 140 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 240 |
Celer bulva | 80 |
Bílek (syrový) | 105 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 4569 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 762 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Mrkev a celer najemno nastrouháme (můžeme použít i jinou zeleninu). Žloutek rozmícháme s mlékem a moukou do hustšího těstíčka, ochutíme solí a muškátovým květem a přidáme na kostičky nakrájené pečivo. Z nastrouhané zeleniny vymačkáme co nejvíce vody a zeleninu přidáme ke směsi. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do potravinové folie a zabalíme do tvaru knedlíku. Vaříme na páře cca 25 minut. Hmotnost hotového knedlíku 810 g, en. hodnota na 100 g = 560 kJ, 1 plátek cca 35 g = 200 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.