- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 5525 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 191,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 88,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 691 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 23.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Připravíme si krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka) a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu, vyšleháme společně s tvarohem a jahodovým džemem. Dle chuti můžeme přidat i čerstvé nadrobno nakrájené jahody. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Připravíme si potravinářskou folii, na kterou vyskládáme těsně vedle sebe sušenky. Potřeme tenkou vrstvou krému a položíme opět vrstvu sušenek a vrstvu krému, takto pokračujeme (střídáme kakaové a jahodové sušenky). Hotový dezert zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Poté rozkrájíme a podáváme s čerstvými jahodami, dle chuti ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Hmotnost hotového pokrmu 440 g + 400 g jahod + 15 g hořké čokolády.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.