- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
TIP: Do mírně zhoustlé kaše můžeme přidat našlehaný bílek, promícháme a krátce provaříme, kaše tak bude krásně nadýchaná a bohatší o pár gramů bílkovin.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Krupice špaldová celozrnná | 25 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Banán | 100 |
Tvaroh tvrdý průměr | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1610 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mléko zahřejeme a vmícháme krupičku (pro dochucení můžeme přidat i vanilku nebo skořici), vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Kaši dosladíme rozmačkaným banánem (polovinou banánu a druhou polovinu si necháme na dozdobení). Kaši ozdobíme zbylým banánem, kakaem a strouhaným nebo hrudkovitým tvarohem (pro doplnění bílkovin).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.