- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Křen | 5 |
Ocet | 5 |
Řepa červená | 150 |
Sůl | 2 |
Zelí červené hlávkové | 150 |
Energetická hodnota celkem: 740 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 370 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zelí nakrouháme, osolíme, důkladně promačkáme a napěchujeme do uzavíratelné nádoby. Necháme několik dní v ledničce, aby změklo. Potom k zelí přidáme předvařenou nastrouhanou řepu, bílý jogurt a nastrouhaný křen. Dle potřeby dochutíme solí a octem. Pro zjemnění můžem případně přidat lžičku majonézy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.