- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Piniové oříšky | 30 |
Cizrna Vapeur Bonduelle | 425 |
Bonduelle Légumio Fusilli z cizrny a kukuřice | 250 |
Bonduelle Brokolice Vapeur mražená | 400 |
Česnek | 5 |
Olej řepkový | 12 |
Citronová šťáva | 20 |
Dochucovadla:
citronová kůra, lahůdkové droždí
Energetická hodnota celkem: 7425 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 216,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 61,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1856 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 15.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dle návodu uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme na růžičky nakrájenou brokolici a česnek a posolíme. Poté přiklopíme pokličkou a necháme lehce restovat. Po chvíli podlijeme trochou vody a dusíme cca 3 minuty. Směs brokolice přemístíme do mixéru (část si můžeme nechat v kuse na ozdobu) a přidáme citronovou kůru, piniová semínka (nebo vlašské oříšky), šťávu z 1/2 citronu a lahůdkové droždí. Vše rozmixujeme na pesto. Ochutnáme a přidáme dle chuti více droždí, citronu nebo můžeme dochutit umeoctem či sójovou omáčkou. V pánvi prohřejeme cizrnu, přidáme uvařené těstoviny, pesto a promícháme. Můžeme dozdobit brokolicí a čerstvými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.