TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnové fusilli s brokolicovým pestem a cizrnou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová kůra, lahůdkové droždí

Energetická hodnota celkem: 7425 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 216, SAFA (g): 5, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 61, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1856 kJ

Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 15.3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Dle návodu uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme na růžičky nakrájenou brokolici a česnek a posolíme. Poté přiklopíme pokličkou a necháme lehce restovat. Po chvíli podlijeme trochou vody a dusíme cca 3 minuty. Směs brokolice přemístíme do mixéru (část si můžeme nechat v kuse na ozdobu) a přidáme citronovou kůru, piniová semínka (nebo vlašské oříšky), šťávu z 1/2 citronu a lahůdkové droždí. Vše rozmixujeme na pesto. Ochutnáme a přidáme dle chuti více droždí, citronu nebo můžeme dochutit umeoctem či sójovou omáčkou. V pánvi prohřejeme cizrnu, přidáme uvařené těstoviny, pesto a promícháme. Můžeme dozdobit brokolicí a čerstvými bylinkami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři