- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 30 |
REJ sušenky ořechové | 68 |
Lískové ořechy (nesolené) | 15 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 65 |
Energetická hodnota celkem: 3168 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 144 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 2.9, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čokoládu necháme rozehřát na vodní lázni a počkáme až lehce vychladne (stále ale musí zůstat tekutá). Sušenky si rozmixujeme na jemný prášek. Do vychladlé čokolády vmícháme tvaroh a rozdrcené sušenky (malou část sušenek - cca 15 g - si necháme stranou na obalení kuliček). Dle chuti můžeme přidat i trochu rumu. Vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme tvaroh na zředění nebo naopak sušenky na zahuštění. Těsto dáme ztuhnout do lednice. Ze ztuhlého těsta tvarujeme kuličky, doprostřed každé kuličky zabalíme lískový oříšek. Hotové kuličky obalíme ve zbylých nadrcených sušenkách.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.