- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
REJ sušenky celozrnné čokoládové klasy | 140 |
Rum | 15 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Čekankový sirup | 15 |
Kokos mletý | 25 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4139 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 276 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celozrnné kakaové sušenky rozmixujeme na hladký prášek, smícháme s trochou mléka, vypracujeme těsto a dáme ztuhnout do lednice. Připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s rumem, čekankovým sirupem a vanilkou. Přidáme strouhaný kokos (část si necháme na obalení hotové rolády). Těsto opatrně rozválíme na tenký obdélník (válíme přes potravinářskou folii, aby se nám nelepilo). Potřeme rovnoměrnou vrstvou náplně a opatrně za pomocí potravinářské folie zabalíme do rolády. Hotovu roládu obalíme kokosem (pokud by nám kokos na roládě nedržel, tak ji lehce pokapeme rumem a následně obalíme v kokosu). Roládu necháme ztuhnout v lednici a poté nakrájíme na libovolně velké kousky. Skladujeme v lednici a spotřebujeme během pár dnů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.