- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Uzená kýta | 400 |
Brambory vařené (solené) | 400 |
Brambory (syrové) | 250 |
Mouka pšeničná celozrnná | 40 |
Krupice pšeničná jemná | 25 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Olej řepkový | 25 |
Petržel - nať | 10 |
Kedlubna | 750 |
Cibule | 200 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, petrželová nať, tymián
Energetická hodnota celkem: 7655 kJ
Bílkoviny (g): 112,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 207,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1914 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Bramborové placky: Část brambor si den předem uvaříme. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme, přidáme i najemno nastrouhané uvařené oloupané brambory. Přidáme mouku, krupičku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a vypracujeme v hladké, ale tekutější těsto. Dle potřeby zahustíme moukou. Z těsta tvarujeme placky přímo na pánvi a opékáme z každé strany na mírném plameni na troše řepkového oleje. Kedlubnové zelí: Na troše oleje opečeme cibuli, přidáme větvičku tymiánu a poté na nudličky nakrájenou kedlubnu. Vše ještě krátce opečeme, podlijeme mlékem, osolíme a dusíme doměkka (cca 15 minut). Uzené: Uzené prohřejeme buď na pánvi nebo lehce povaříme ve vodě, nakrájíme na porce a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.