- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 280 |
Mouka špaldová celozrnná | 60 |
Citronová šťáva | 5 |
Olej olivový | 10 |
Květák | 400 |
Brokolice | 400 |
Olej řepkový | 20 |
Strouhanka průměr | 100 |
Krupice pšeničná jemná | 50 |
Vejce celé (syrové) | 180 |
Brambory vařené (solené) | 720 |
Dochucovadla:
sůl, petrželová nať, pažitka, tymián, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 9231 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 308,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1846 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 61.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme mouku, krupičku a vejce, osolíme a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo přidáme vejce. Z těsta tvarujeme menší válečky, které poté obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Takto připravené válečky vyskládáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut dozlatova. Společně s kroketami můžeme upéct i zeleninu - květák a brokolici rozebereme na růžičky, dochutíme libovolným kořením a také trochu postříkáme olejem. V mezičase si připravíme dip z jogurtu, olivového oleje, citronové šťávy, soli a bylinek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.