TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Těstoviny s kuřecími játry a zeleninovou omáčkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř, rozmarýn, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 7983 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 243, SAFA (g): 15, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1996 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 60.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a otestujeme na troše oleje. Na závěr osolíme. Játra vyndáme z pánve. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Lilek nakrájíme na menší kostky. Do pánve dáme trochu oleje, přidáme mrkev a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cibuli, po chvíli i prolisovaný česnek, bobkový list a větvičky rozmarýnu. Na závěr přidáme i lilek a krátce restujeme. Směs podlijeme červeným vínem a necháme odvařit, poté přidáme protlak a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Vše osolíme, opepříme a dusíme pár minut do měkka. Na závěr přidáme hotová játra, prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Podáváme s těstovinami a dle chuti posypeme trochou parmezánu. Hmotnost hotové omáčky -1320 g (játra 370 g, zeleninová omáčka 950 g) - 1 porce cca 330 g.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři