- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Parmezán 32% | 20 |
Těstoviny celozrnné (v suchém stavu) | 240 |
Víno červené | 75 |
Rajský protlak | 60 |
Petržel - kořen | 100 |
Olej řepkový | 20 |
Mrkev | 120 |
Lilek | 400 |
Játra kuřecí (syrová) | 400 |
Česnek | 8 |
Cibule | 80 |
Dochucovadla:
Pepř, rozmarýn, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 7983 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1996 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 60.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a otestujeme na troše oleje. Na závěr osolíme. Játra vyndáme z pánve. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Lilek nakrájíme na menší kostky. Do pánve dáme trochu oleje, přidáme mrkev a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cibuli, po chvíli i prolisovaný česnek, bobkový list a větvičky rozmarýnu. Na závěr přidáme i lilek a krátce restujeme. Směs podlijeme červeným vínem a necháme odvařit, poté přidáme protlak a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Vše osolíme, opepříme a dusíme pár minut do měkka. Na závěr přidáme hotová játra, prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Podáváme s těstovinami a dle chuti posypeme trochou parmezánu. Hmotnost hotové omáčky -1320 g (játra 370 g, zeleninová omáčka 950 g) - 1 porce cca 330 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.