- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 1440
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 80 |
Chléb wasa | 25 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 40 |
Bílek | 15 |
Okurka salátová | 20 |
Ředkvičky | 15 |
Dochucovadla:
Citronová šťáva, kopr, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 871 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do mísy dejte tvaroh, tuňáka, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a promíchejte. Plátky chleba přelomte na polovinu a jeden kousek potřete tvarohovou pomazánkou, položte další vrstvu toastového chleba, potřete pomazánkou atd., až vypotřebujete chleba. Poslední vrstva je pomazánka. Strany dortu potřete zbylou pomazánkou a dejte na jeden den do lednice, aby se propojily chutě a chleba změkl. Druhý den ozdobte okurkou, ředkvičkami, bílkem, koprem a nakonec ještě celé lehce dozdobte čerstvě drceným pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.