- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 12
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Banány | 100 |
Ovesné vločky jemné | 50 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 225 |
Mouka žitná celozrnná | 50 |
Dochucovadla:
Citronová kůra, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 4178 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 172,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Večer si vyndáme 65 g kvásku z celozrnné žitné mouky z ledničky a přikrmíme ho asi jednou lžičkou mouky (přidáme i trochu vody). Druhý den ráno přidáme zbylé ingredience, ideálně min. hodinu před tím, než budeme lívance smažit, aby ještě stihlo těsto trochu nakynout. Banán je lepší přidávat až na úplný závěr kvůli zhnědnutí. Pokud bychom chtěli lívance připravovat až ve druhé půlce dne či večer, stačí kvásek vyndat až ráno a uvedené procedury udělat přes den. Při smažení počkáme, až se na povrchu vytvoří bublinky/malé díry a až pak lívance obracíme na druhou stranu. Hmotnost všech lívanců: 480 g Hmotnost 1 ks: 15-20 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.