- Autor: Berysvob
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lečo zeleninové sterilované | 100 |
Paprika sterilovaná | 163 |
Cibulka jarní | 37 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Olej olivový | 5 |
Dochucovadla:
olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, čerstvá zelená petrželka, tymián, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 3906 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 488 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Červenou čočku dobře propláchneme a dáme na mírný oheň vařit. Přidala jsem do hrnce pár snítek čerstvého tymiánu a bobkový list. Čočka je za pár minut hotová. Do mísy nakrájíme jarní cibulku (hodně zelené natě), nahrubo nasekáme zelenou petržel a přidáme uvařenou čočku. Osolíme, dle chuti čerstvě mletý pepř, lžíci olivového oleje a cca 3 lžíce vinného octa. Zamícháme drobně krájenou sterilovanou červenou kapii a zbylo mi trochu šťávy ze zeleninového leča. Celkový výsledek je rychlý, jednoduchý a velmi dobrý. Před konzumací necháme vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.