- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí plec (syrová) | 550 |
Sůl | 4 |
Brokolice | 200 |
Cibule | 200 |
Česnek | 20 |
Olej řepkový | 16 |
Paprika žlutá | 400 |
Rajčata | 300 |
Dochucovadla:
jalovec, bobokový list, rozmarýn, pepř
Energetická hodnota celkem: 4717 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1179 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Pak přidáme na kostky nakrájené jehněčí, osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek, jalovec, bobkový list, rozmarýn a vše orestujeme. Zalijeme vodou a necháme dusit cca 60 minut. Poté přidáme na větší kousky nakrájená rajčata, papriku a brokolici, dusíme ještě cca 20 min. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a necháme ideálně do druhého dne v lednici odležet. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.