- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Citronová šťáva | 10 |
Cottage 20% průměr | 200 |
Hrášek | 200 |
Knäckebrot Wasa original | 80 |
Dochucovadla:
pepř, čerstvá bazalka
Energetická hodnota celkem: 2695 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 674 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Hrášek pomačkáme vidličkou (můžeme použít čerstvý nebo mražený, který napřed krátce povaříme a necháme vychladnout). Hrášek smícháme s cottagem a přidáme nasekanou čerstvou bazalku (množstvím nešetříme). Pro jemnější chuť můžeme přidat trochu lučiny nebo pomazánkového másla, zvýší se tím ale kalorická hodnota. Pomazánku dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a podáváme s celozrnným pečivem nebo knäckebrotem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.