- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 160 |
Mouka pšeničná polohrubá | 125 |
Mouka špaldová celozrnná | 125 |
Olej běžný (průměr) | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Jablko | 300 |
Banán | 450 |
Dochucovadla:
sůl, kypřící prášek do pečiva, jedlá soda, skořice
Energetická hodnota celkem: 11808 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 368,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 179,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 590 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 18.4, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve si připravíme jablíčka, kterým vykrojíme jadřinec a nastrouháme na jemném struhadle i se slupkou., dáme do větší misky a potom k tomu rozmačkáme 3 hodně zralé banány. Dále 3 celá vejce, cukr ( když jsou opravdu hodně zralé banány , tak se může vynechat ), lžičku soli, lžičku mleté skořice, olej, vše promícháme, stačí vařečkou. V druhé misce smícháme mouku, 3/4 lžičky sody, 1 lžičku prášku do pečiva. Vše nasypeme k banánovo-jablíčkové hmotě, řádně promícháme a dáme do srnčího hřbetu, který máme vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi na 175°C přibližně 45 minut - vyzkoušíme špejlí střed, pokud se už těsto na špejli nenalepí, máme hotovo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.