TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Banánový chlebíček - vodní šlápoty 2020

Zpět
  • Autor: ajanka
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kypřící prášek do pečiva, jedlá soda, skořice

Energetická hodnota celkem: 11808 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 368, SAFA (g): 16, Cukry (g): 179, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 590 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 18.4, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve si připravíme jablíčka, kterým vykrojíme jadřinec a nastrouháme na jemném struhadle i se slupkou., dáme do větší misky a potom k tomu rozmačkáme 3 hodně zralé banány. Dále 3 celá vejce, cukr ( když jsou opravdu hodně zralé banány , tak se může vynechat ), lžičku soli, lžičku mleté skořice, olej, vše promícháme, stačí vařečkou. V druhé misce smícháme mouku, 3/4 lžičky sody, 1 lžičku prášku do pečiva. Vše nasypeme k banánovo-jablíčkové hmotě, řádně promícháme a dáme do srnčího hřbetu, který máme vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi na 175°C přibližně 45 minut - vyzkoušíme špejlí střed, pokud se už těsto na špejli nenalepí, máme hotovo.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 08. 2020 11:14
a já jen vyměním pšenicnou mouku za bezkepkovou a upeču si také :-)
29. 08. 2020 10:19
Díky za recept, chlebík byl moc dobrý :-) Vandě jsem recept už poslala.
28. 08. 2020 11:27
Dobrota :-)
28. 08. 2020 08:57
Byl vynikající, už jsem si vytiskla recept.
28. 08. 2020 07:22
Moc mi chutnal, zkusím :-).

Naši partneři