- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 250 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Čekankový sirup | 30 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 40 |
Tvaroh odtučněný průměr | 180 |
Vejce celé (syrové) | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Rum | 5 |
Meruňka | 500 |
Mandle (nesolené) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 8011 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 245,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 668 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky rozemeleme na mouku, přidáme změklé máslo, čekankový sirup a jogurt. Vypracujeme ručně těsto a dáme na chvíli do lednice odpočinout. Těsto vyválíme na pečicím papíře do tvaru kruhu (těsto se trochu trhá, tak je potřeba pracovat opatrně). Z uvedeného množství připravíme dvě menší galetky. Na náplň si smícháme tvaroh s vejcem, trochou cukru a rumu. Připravenou náplní potřeme prostředek těsta, na tvaroh poklademe nakrájené vypeckované meruňky a posypeme mandlovými plátky. Okraje těsta přehneme do středu a pečeme na pečicím papíře při 180 stupních dozlatova (cca 20-30 minut). Hmotnost hotového pokrmu 1050 g, energetická hodnota na 100 g 760 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.