TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ovesná galetka s tvarohem a meruňkami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8011 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 245, SAFA (g): 26, Cukry (g): 66, Vláknina (g): 62, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 668 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ovesné vločky rozemeleme na mouku, přidáme změklé máslo, čekankový sirup a jogurt. Vypracujeme ručně těsto a dáme na chvíli do lednice odpočinout. Těsto vyválíme na pečicím papíře do tvaru kruhu (těsto se trochu trhá, tak je potřeba pracovat opatrně). Z uvedeného množství připravíme dvě menší galetky. Na náplň si smícháme tvaroh s vejcem, trochou cukru a rumu. Připravenou náplní potřeme prostředek těsta, na tvaroh poklademe nakrájené vypeckované meruňky a posypeme mandlovými plátky. Okraje těsta přehneme do středu a pečeme na pečicím papíře při 180 stupních dozlatova (cca 20-30 minut). Hmotnost hotového pokrmu 1050 g, energetická hodnota na 100 g 760 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři