- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 300 |
Paprika červená | 600 |
Cizrna sterilovaná | 265 |
Olej olivový | 25 |
Ocet Balsamico | 10 |
Sůl | 2 |
Rukola | 100 |
Olivy černé | 50 |
Feta | 90 |
Dochucovadla:
uzená paprika, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 8924 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 314,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 57,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1487 kJ
Bílkoviny (g): 13.2, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 52.3, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Bulgur zalijeme vroucím vývarem nebo vodou (pokud použijeme vodu, tak přidáme sůl a libovolné koření) a necháme pod pokličkou nabobtnat. Papriky dáme vcelku do trouby a pečeme pod grilem, dokud nezčernají. Papriky vyndáme do mísy a přikryjeme fólií, aby se zapařily a šly lépe oloupat. Po vychladnutí papriky oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme balsamikem, lžící olivového oleje a provensálským kořením. Necháme chvíli odležet (klidně do druhého dne), aby se chutě propojily. Papriky lze podobným způsobem připravit na grilu. Cizrnu (sterilovanou nebo předem uvařenou) promícháme se lžící oleje a ochutíme uzenou paprikou. Dáme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních cca 20-30 minut. Po upečení cizrnu vyndáme a necháme vychladnout. Bulgur promícháme s pečenými paprikami a pečenou cizrnou, přidáme rukolu a pokrájené olivy. Dle potřeby dochutíme solí, olivovým olejem a balsamikem a na závěr přidáme nadrobený sýr feta.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.