TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bulgurový salát s pečenou paprikou, cizrnou a feta sýrem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

uzená paprika, provensálské koření

Energetická hodnota celkem: 8924 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 314, SAFA (g): 19, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 57, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1487 kJ

Bílkoviny (g): 13.2, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 52.3, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Bulgur zalijeme vroucím vývarem nebo vodou (pokud použijeme vodu, tak přidáme sůl a libovolné koření) a necháme pod pokličkou nabobtnat. Papriky dáme vcelku do trouby a pečeme pod grilem, dokud nezčernají. Papriky vyndáme do mísy a přikryjeme fólií, aby se zapařily a šly lépe oloupat. Po vychladnutí papriky oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme balsamikem, lžící olivového oleje a provensálským kořením. Necháme chvíli odležet (klidně do druhého dne), aby se chutě propojily. Papriky lze podobným způsobem připravit na grilu. Cizrnu (sterilovanou nebo předem uvařenou) promícháme se lžící oleje a ochutíme uzenou paprikou. Dáme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních cca 20-30 minut. Po upečení cizrnu vyndáme a necháme vychladnout. Bulgur promícháme s pečenými paprikami a pečenou cizrnou, přidáme rukolu a pokrájené olivy. Dle potřeby dochutíme solí, olivovým olejem a balsamikem a na závěr přidáme nadrobený sýr feta.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři