TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bramborák pečený v troubě

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, pepř

Energetická hodnota celkem: 5698 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 191, SAFA (g): 9, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ

Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 23.9, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.9

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno (pokud máme radši hrubší strukturu, můžeme část brambor nastrouhat nahrubo). Z brambor vymačkáme co nejvíce přebytečné vody, přidáme vejce, prolisovaný česnek a pokrájenou šunku. Zahustíme moukou (můžeme použít pšeničnou nebo například ječnou) a ochutíme majoránkou a solí. V případě potřeby přidáme více mouky. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem (může být i ve větší vrstvě). Pokud bychom chtěli klasičtější bramboráky, tak můžeme vytvořit z těsta na plechu tenčí placky. Povrch postříkáme trochou oleje (nejlépe funguje olej ve spreji) a pečeme při 170 stupních cca 45 minut. Pokud máme tenčí bramboráky, tak dobu pečení zkrátíme. Hmotnost hotového pokrmu 1085 g, na 100 g 530 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři