TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Krůtí burger se sýrem a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Hamburger je obecně vnímaný jako tzv. junkfood, ale nemusí tomu tak být! Pokud si ho připravíte doma z kvalitních surovin, jedná se o skvělé nutričně vyvážené jídlo - třeba rychlou večeři. Hranolky k burgeru raději vynechejte, ale nezapomeňte přidat dostatečné množství zeleniny. Do burgeru se jí tolik nevejde, tak určitě přidejte ještě salát navíc jako přílohu.

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 1695 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Krůtí maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lžíci hořčice, sůl a pepř, vše promícháme a vytvarujeme burgery. Ty poté opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi na troše oleje. Po prvním otočení přidáme na maso plátek sýra a necháme roztéct. Rozkrojené pečivo můžeme také opéct na pánvi nebo grilu, v ideálním případě si upečeme vlastní celozrnné housky, ale pro rychlejší přípravu lze použít i kupované pečivo. Housku potřeme ajvarem (pokud nemáme ajvar, tak použijeme rajčatové pyré), přidáme hotové maso, nakrájené rajče, listy ledového nebo jiného salátu a přiklopíme. Ze zbylé zeleniny si připravíme salát (můžeme ho zakápnout olivovým olejem a citronovou šťávou).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři