- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Rajčata | 100 |
Okurka salátová | 100 |
Salát ledový | 60 |
Olej řepkový | 4 |
Olej olivový | 5 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 100 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 75 |
Chléb toastový celozrnný průměr | 50 |
Dochucovadla:
pepř, citronová šťáva, dle chuti česnek a bylinky
Energetická hodnota celkem: 1625 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Kuřecí prso osolíme a opepříme a opečeme na pánvi na troše řepkového oleje (můžeme použít i troubu nebo gril), hotové maso necháme chvíli odpočinout a poté nakrájíme na plátky. Připravíme si jednoduchý jogurtový dresink - jogurt osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a olivový olej. Dle chuti můžeme přidat i trochu rozetřeného česneku nebo libovolné bylinky (např. bazalku, oregano). Zeleninu nakrájíme, přidáme dresink a hotové maso. Nezapomene doplnit ani zdroj sacharidů například v podobě celozrnného toustu, který můžeme opéct v topinkovači nebo nasucho na pánvi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.