- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 130 |
Olej olivový | 6 |
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 40 |
Feta | 20 |
Dýňová semínka (nesolená) | 8 |
Cottage 20% průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1670 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Červenou řepu si předem uvaříme nebo upečeme nebo pro rychlejší přípravu použijeme předvařenou vakuovanou řepu. Řepu nakrájíme na tenké plátky, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou nebo balsamikem, opepříme a posypeme rozdrobenou fetou a dýňovými semínky. Dle chuti můžeme posypat i čerstvými nebo sušenými bylinkami. Podáváme s celozrnným pečivem, které pro doplnění bílkovin namažeme cottagem nebo tvarohovou pomazánkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.