- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Klasické italské rizoto bývá díky máslu a tučnému sýru kalorickou bombou. Můžete si ale připravit jeho odlehčenou, a přesto vynikající variantu, a to tak, že do rizota přidáte dostatečné množství zeleniny (v tomto případě květáku) a pro doplnění bílkovin a zjemnění rizota na závěr vmícháte cottage.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 75 |
Hovězí vývar (čistý) | 800 |
Květák | 500 |
Olej řepkový | 10 |
Parmezán 32% | 45 |
Rýže kulatozrnná (v suchém stavu) | 320 |
Sůl | 4 |
Víno bílé suché | 200 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 180 |
Dochucovadla:
šafrán
Energetická hodnota celkem: 8758 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 326,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 2190 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 81.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 3.8
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.